Újdonság a Volkswagenről
2019.10.24.

Visszaszámlálás az új Golfhoz: Golf 6 - Csúcskategória kompakt méretben

- A Golf 6 jelenti a csúcstechnológiát képviselő biztonsági és kényelmi technológiák áttörését - A technikai szempontból úttörő Golf 6-ot 2009-ben a “Világ Év autója” címmel koronázták meg
Golf VI

Wolfsburg / Budapest – 2,85 millió Golf 6 modellt gyártottak 2008 és 2012 között. A 6. generációs Golf ismét előrelépést jelentett a biztonság szempontjából: a még mindig lézerhegesztett karosszéria az EuroNCAP töréstesztjén a maximális öt csillagos értékelést kapta. Az új asszisztens-rendszerek széles választéka szintén ebben a Golfban mutatkozott be - ezek a csúcstechnológiás biztonsági és kényelmi technológiák áttörését jelentették.

Az olyan asszisztens-rendszerek, mint az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a Park Assist, az automatikus kormányzású parkolást segítő rendszer, a visszagurulás-gátló Hill Start Assist és a kényelmi technológiák, beleértve a DCC adaptív futómű szabályozást is, a 2009-es „Év Világ autójává” tették az addig legfejlettebb Golfot. Az autóban alapfelszereltségként vagy rendelhető extraként megjelentek olyan funkciók, mint a start / stop rendszer és az energia visszanyerés mód, a térdlégzsák, a dinamikus kanyarfény, valamint a LED-es hátsó lámpacsoportok.

A minőség szempontjából a Golf 6 belső terét is úttörőnek tartják. A hajtásláncok egyre hatékonyabbá váltak: az új TSI-motorok - turbófeltöltős benzinmotorok - és a turbó-dízel befecskendezős (TDI) motorok átalakítása az adagoló-porlasztós technológiáról a Common Rail rendszerre szintén garantálták a jobb dinamikát és kényelmet, miközben csökkentették a fogyasztást. Még ha a Golf 6 manapság már csak használt autóként érhető el - kiemelkedő termékjellemzőinek és kiváló, időtálló kialakításának köszönhetően továbbra is sokáig része lesz a mindennapi utcaképnek.

 

Golf 6 éves adatok

2008  Az első Golf  Common Rail TDI-vel

 Adaptív sebességtartó automatika (ACC)

 Visszagurulás-gátló rendszer (Hill Start Assist)

 Dinamikus kanyarfény

 Adaptív futómű szabályozás (DCC)

      Kulcs nélküli zár és indító rendszer, kulcs nélküli hozzáférés

      Térd légzsák alapkivitelben

      LED hátsólámpák

      Navigációs rendszer érintőképernyővel

      Parkolást segítő rendszer (Park Assist)

      Energia visszanyerési mód

      Tolatókamera rendszer

      Start / stop rendszer

 

2009 A negyedik Golf Variant

      A hatodik Golf GTI

      A Golf GTD visszatérése

 

2010  A harmadik Golf R

      Új Cross Golf változat

 

2011  A negyedik Golf Cabriolet

      Golf GTI Edition 35

 

2012  A gyártás 2,85 millió Golf 6 után fokozatosan megszűnt, megjelent a Golf 7