Újdonság a SEAT-ról
2020.07.15.

Bemutatkozott a CUPRA első elektromos autója

> Lenyűgöző külső formaterv a márka új modelljéhez: a CUPRA el-Bornhoz> Kiváló minőségű és kifinomult belső tér sportos karakterrel> A teljesítmény és a dinamika egyértelmű hangsúlyt kapott a jármű fejlesztésében: a 0-50 km/h gyorsulás csak 2,9 másodperc, a DCC Sport, amelyet kizárólag a CUPRA el-Born számára fejlesztettek ki.> Akár 500 km távolság a 77kWh akkumulátornak köszönhetően (bruttó: 82kWh)> Az új CUPRA el-Born-t zwickaui gyárban gyártják, és 2021-ben vezetik be
Cupra el-Born

A cég CASA SEAT-ban tartott sajtókonferenciáján a CUPRA megerősítette egy olyan modell megjelenését, amely megváltoztatja az elektromos hajtású járművek dinamikus képét. Az el-Born Concept tavalyi, Genfi Autószalonon való bemutatása óta sok elismerést kapott kifinomult megjelenéséért és személyiségéért. A tervezőcsapat és a Műszaki Központ azonban nem elégedett meg a kapott pozitív elismerésekkel, hanem továbbfejlesztették a járművet, sportosabb karaktert és még lenyűgözőbb látványt nyújtva. Ennek eredményeként született a márka első teljesen elektromos modellje: a CUPRA el-Born.

Az új modellt a németországi Zwickauban található gyárban készítik, ezzel növeli a vállalat árrését, és tökéletesen illeszkedik a CUPRA márkafilozófiájához és vevői profiljához.

Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója kijelentette: „A CUPRA el-Born megjeleníti a CUPRA márkanév összes génjét, miközben az eredeti koncepciót magasabb szintre emeltük, új sportos és dinamikus formatervezéssel, valamint a technológiai tartalom újratervezésével. A CUPRA el-Born élõ bizonyíték arra, hogy a teljesítmény és az elektrifikáció nagymértékben megfelelnek egymásnak.”

A CUPRA el-Born teljesítménye és dinamikája egyértelmű hangsúlyt kapott az autó fejlesztése során, így a modell elképesztő gyorsulást biztosít 0-50km / h sebességre, mindössze 2.9 másodperc alatt. A kizárólag a CUPRA el-Born MEB platformon kifejlesztett Dynamic Chassis Control Sport (dinamikus futómű-vezérlő sport mód - DCC Sport) ötvözi az autó sportos vezetési magasságát egy olyan rendszerrel, amely automatikusan alkalmazkodik bármilyen körülményhez, és kiemelkedő vezetési dinamikát biztosít.

A CUPRA el-Born a legkorszerűbb technológiákkal rendelkezik, mint például a Head-up Display kiterjesztett valósággal. Nagyon hatékony, 77kWh akkumulátorának köszönhetően (bruttó 82kWh) egyetlen töltéssel 500 km-t is képes megtenni. Gyors töltési képességének köszönhetően a CUPRA el-Born mindössze 30 perc alatt képes 260 km megtételéhez elegendő energiát felvenni.

A belső tér tervezésénél fontos szempont volt, hogy magába foglalja a CUPRA minőségi és teljesítmény filozófiáját kifinomultsággal keverve, amit legjobban a sportos kagylóülések, a Drive Profile Selection és a CUPRA mód gombokkal ellátott új kormánykerék, valamint a kiváló minőségű anyagválasztás jellemez. A részletekre való figyelem és a minőség iránti szenvedély mellett a CUPRA különös figyelmet fordított az el-Born fenntarthatóságára, újrahasznosított anyagok felhasználásával az autó belsőterében.

Az új, a CUPRA el-Born 2021-es bevezetése fenntartható mobilitást biztosít azzal a karakterrel és dinamizmussal, amire az autózás szerelmesei vágynak, de egy egyedülálló és exkluzív termékkel, azok számára, akik a legfejlettebb technológiát és a legkisebb környezeti lábnyomot keresik.