Szervizhírek
2020.09.10.

Audi Twin Cup 2019

Az Audi Twin Cup az Audi AG által életre hívott nemzetközi szervizverseny. A története még a 90-es évek végére, a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor az egyes országokban megtartott versenyek győzteseit egy nemzetközi gála keretében díjazták. Ez a nemzetközi gála alakult át 2005-től egy szerviz világbajnoksággá, ahol már nem csak a díjak átadása zajlik, hanem az egyes országok Twin Cup győztesei egymással is megmérkőznek, hogy kik a világ legjobbjai.
Audi TwinCup 2019

A Twin Cup egyébként egy csapatverseny, azaz nem (csak) az egyéni kvalitások számítanak, hanem a csapatmunka is. Az egyes Twin Cup csapatok maguk is 2 csapatból állnak össze (innen a „Twin” név): az ügyfélkapcsolati területen dolgozók 3 fős csapatából, illetve a műhelyben dolgozók 3 fős csapatából. Az ügyfélkapcsolati csapatok önállóan is versenyeznek az Audi Service Cup-on (itthon is és a nemeztközi döntőben is), csakúgy, mint a műhely csapatok az Audi Technik Cup-on. A két csapat összesített eredménye adja az Audi Twin Cup eredményét.

A Walter Autó Kft. csapatai az utóbbi 3 évben (2017, 2018, 2019) is megnyerték a Twin Cup küzdelmeket Magyarországon, így az elmúlt három nemzetközi döntőben is ők képviselték hazánkat.

A megelőző években a Walter Autó Kft. csapatai szorgalmas és alapos felkészülést követően, figyelembe véve elsősorban a csapatmunka jelentette kihívásokat (a mindennapi munkában alapvetően az önálló munkavégzés a jellemző) is, igen jó eredményeket értek el. Szakmai felkészültségüket mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a 2018-as verseny döntőjében az Audi Technik Cup versenyszámban olyan autós „nagyhatalmak” csapatait is maguk mögé tudták utasítani, mint Svájc, az USA, az Egyesült Királyság, Olaszország, vagy Franciaország