Walter Autó Sopron Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Világszerte élen a négy karika – Audi e-tron GT győzelem a 2022-es „Világ Autója Díjak” („World Car Awards”) szavazáson
2022.04.20.
Újdonság a Volkswagenről

Világszerte élen a négy karika – Audi e-tron GT győzelem a 2022-es „Világ Autója Díjak” („World Car Awards”) szavazáson

· A márka elektromos zászlóshajója már az ötödik „Világ Nagyteljesítményű Autója” („World Performance Car”) kitüntetést nyerte el az Audi számára· 2005 óta szerzett tizenegy címével az Audi a legsikeresebb gyártó e díjak története során· A zsűrit meggyőzte az e-tron GT quattro számos erénye

Audi e-tron GT

Ingolstadt/New York/Budapest, 2022. április 22. – Az Audi e-tron GT quattro a New Yorkban idén immár 18. alkalommal kiosztott „Világ Autója Díjak” („World Car Awards”) kitüntetések nagy nyertese. A „Világ Év Elektromos Autója” („World Electric Vehicle of the Year”), a „Világ Nagyteljesítményű Autója” („World Performance Car”) és a „Világ Év Autódizájnja” („World Car Design of the Year”) kategóriákban egyidejűleg jelölt modell végül a „Világ Nagyteljesítményű Autója” mezőnyében hódította el a világ egyik legjelentősebb és legtekintélyesebb – ezért az „Autós világ Oscar-díjaként” is emlegetett – trófeáját. Szavazatát megelőzően a világ minden tájáról több mint száz autós újságíró tesztelte széleskörűen a 2022-es díjakra nevezett modelleket.

„Nagy öröm számunkra, hogy mindössze egy évvel világpremierjét követően mindjárt három kategóriában is döntőbe jutott tisztán elektromos Audi e-tron GT quattro modellünk” – hangsúlyozta a díjátadó után Oliver Hoffmann, az Audi igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Természetesen külön büszkeséggel tölt el minket, hogy az Audi e-tron GT quattro elnyerte a ’Világ Nagyteljesítményű Autója‘ címet, így immár ötödik alkalommal kerülhetett ez a díj az Audihoz. Az Audi e-tron GT quattro jól bizonyítja, hogy az elektromos mobilitás nemcsak hosszú távon fenntartható, hanem dinamikus és vonzó is lehet. E modell jelentős mérföldkő elektromos mobilitási stratégiánkban.” 2026-tól az Audi már csak elektromos hajtásrendszerű új modellekkel jelenik meg a világpiacon, 2025-től pedig a tervek szerint az Audi minden termelési helyszíne szén-dioxid-semlegesen működik majd. Brüsszel, Győr és a Böllinger Höfe – ahol az Audi e-tron GT quattro is készül – esetében ez már ma is érvényes.

Kifinomult hőmenedzsment a reprodukálható teljesítmény szolgálatában

Kifinomult hőmenedzsmentje jelentős mértékben hozzájárul ahhoz a teljesítményhez, amellyel az Audi e-tron GT quattro elhódította a „Világ Nagyteljesítményű Autója” („World Performance Car”) címet. A rendszer e modell esetében négy hűtőkörből áll, az akkumulátor és a hajtásrendszer további komponensei így mindenkor megőrizhetik a reprodukálható teljesítménykarakterisztikához szükséges optimális üzemi hőmérsékletüket.

Az e-tron útvonaltervező használatával az intelligens hőmenedzsment – a külső hőmérséklet függvényében – akár már előzetesen, menet közben is a töltés szempontjából optimális tartomány szerint alakíthatja az e-tron GT quattro akkumulátorának hőmérsékletét – ami különösen hasznos az akár 270 kW teljesítményű gyorstöltés során.

Folytatódik az Audi győzelmi sorozata

Idei sikerével a négykarikás márka összesen immár tizenegyre növelte a „Világ Autója Díjak” („World Car Awards”) szavazásán szerzett első helyei számát, amivel az Audi a díj történetének legsikeresebb gyártója.

Az Audi győzelmei a „Világ Autója Díjak” („World Car Awards”) szavazásán

2005 Audi A6 Világ Év Autója („World Car of the Year”)

2007 Audi RS 4 Világ Nagyteljesítményű Autója („World Performance Car”)

Audi TT Világ Év Autódizájnja („World Car Design of the Year”)

2008 Audi R8 Világ Nagyteljesítményű Autója („World Performance Car”)

Audi R8 Világ Év Autódizájnja („World Car Design of the Year”)

2010 Audi R8 V10 Világ Nagyteljesítményű Autója („World Performance Car”)

2014 Audi A3 Világ Év Autója („World Car of the Year”)

2016 Audi R8 Világ Nagyteljesítményű Autója („World Performance Car”)

2018 Audi A8 Világ Luxusautója

2019 Audi A7 Sportback Világ Luxusautója

2022 Audi e-tron GT quattro: Világ Nagyteljesítményű Autója („World Performance Car”)

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a webhelyekről származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.