Újdonság a SEAT-ról
2019.05.29.

Teljes gázzal a Király Kupáért

§ Egy CNG, azaz földgáz hajtású SEAT vitte a kupát a sevillai stadionba§ Az 595 km-es Madrid-Sevilla utazás költsége mindössze 21 euró volt§ A 360 km-es hatótávolságú CNG-s autót az út során csak egyszer kell tölteni§ A széndioxid kibocsátás 25%-kal volt kisebb, mint egy benzines autónál
Arona

Budapest / Martorell, 2019. május 24.- A vasárnap sorra kerülő sevillai spanyol kupadöntőre, a Király Kupa Barcelona és Valencia közötti mérkőzésére egy földgáz hajtású SEAT Arona TGI vitte a kupát. Az 595 kilométeres úton ugyan 6 földgázt is töltő állomás van, de SEAT-nak csak egyszer kellett megállnia gázt töltenie, mert egy tartálynyi gázzal 360 kilométert tud megtenni. Az autóban ugyan van egy benzintank is, amit az autó akkor használ, ha kifogyna a gáz a tartályból, ebben az esetben az Arona TGI még további 160 km-t tud megtenni.

A teljes utazás költsége összesen 21,20 euró volt, ami 30 euróval kevesebb, mintha csak benzinnel hajtott autóval tették volna meg az utat, ráadásul a széndioxid kibocsátási érték is 25%-kal volt alacsonyabb a gáz hajtás használatával. Az alacsonyabb kibocsátás miatt egyébként a környezeti okok miatti forgalomkorlátozások sem érintik a SEAT Arona TGI-t, melyeket a Madridhoz hasonló nagyvárosokban vezethetnek be.