Walter Autó Sopron Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Parádés sikerek gyorskorcsolyában
2021.03.12.
Újdonság a SEAT-ról

Parádés sikerek gyorskorcsolyában

Sikert sikerre halmoznak a Liu testvérek a dordrechti gyorskorcsolya világbajnokságon: Liu Shaoang miután megnyerte az 500 méteres szám aranyát összetett világbajnoki címet szerzett, Liu Shaolin Sándor összetettben ezüstérmes, de ezer méteren begyűjtötte az aranyat testvére előtt. A bajnokok Cuprával járnak.

A bajnokok Cuprával járnak.

A Liu testvérek ismét sporttörténelmet írtak a Hollandiában rendezett rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon. Olyan már volt, hogy két magyar együtt állt a világbajnoki dobogón, hiszen 2016-ban ötszáz méteren Liu Shaolin Sándor az első, Liu Shaoang a harmadik helyen végzett, de olyan még nem, hogy két magyar végzett az élen A magyar válogatott, amelynek négy éve a SEAT és a CUPRA a fő támogatója három arany-, három ezüst és egy bronzéremmel zárta a dordrechti világbajnokságot, az ezüstérmes férfiváltó tagjai mellett mindegyiket a Liu testvérek hozhatták haza. Liu Shaoang immár kétszeres aranyérmes, ő a magyar short track második világbajnoka – az első vb-címét bátyja, Shaolin Sándor szerezte, szintén 500 méteren a 2016-os szöuli világbajnokságon.

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok, többszörös világbajnok, többszörös Európa-bajnok, világkupagyőztes és többszörös magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint testvére Liu Shaoang olimpiai- és többszörös világ-, Európa-, illetve magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó immár harmadik éve járnak CUPRA modellel, a márkának Shaolin Sándor 2019 óta a márkanagykövete.

A pjongcsangi téli ötkarikás játékokon (2018) a váltó tagjaként Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoanggal, Knoch Viktorral, valamint Burján Csabával együtt történelmet írva hazánk első aranyérmét szerezték meg. Az olimpiai bajnokok négy keréken is szeretik a lendületességet - kedvelik a gyors kocsikat, de nem száguldoznak -, ezért az összkerék-meghajtású, nagyon sportos CUPRA Formentort választották a spanyol márka kínálatából.

A SEAT-hoz tartozó CUPRA márka első önálló modellje nevét Mallorca híres félszigetéről kapta. A CUPRA Formentor karosszériája 4,15 méter hosszú, 1,84 méter széles, magassága 1,51 méter, tengelytávja 2,68 méter, hasmagassága emelt, formavilága az új Leont idézi. A Li testvérek által használ, kétliteres turbómotorral szerelt változat 310 lóerős, mind a négy kerekét hajtva juttatja el az aszfaltig 400 newtonméteres csúcsnyomatékát a hétfokozatú dupla kuplungos automatikus váltó. A nagy csomagtartó (450 liter, de a hátsó ülések döntésével 1475 literre nő a befogadóképessége) elnyeli a sportolók temérdek felszerelését, az összkerék-meghajtás biztonságosabbá teszi a közlekedést minden körülmények között, az utastér kényelme pedig a hosszú utazásokat varázsolja könnyebbé. A 10,25 hüvelykes központi digitális kijelzője, a 12 hüvelykes érintőképernyőn vezérelhető tájékoztató és szórakoztató technológiái, valamint fejlett vezetősegédei a kiegyensúlyozott autózást támogatják.

A lendületről se feledkezzünk meg, a bajnokok autója 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre, végsebessége 250 kilométer/óra, motorhangja vérpezsdítő, ha pedig lassítani kell, a Brembo fékek határozottságára minden helyzetben lehet számítani.

Rozgonyi Ádám, a SEAT és CUPRA márkák március 1-jével kinevezett magyarországi márkaigazgatója gratulált a Liu testvérek fényes győzelméhez és elmondta: „A mostani sporteredmények is bizonyítják, hogy helyes döntés született az együttműködést illetően. A harmadik születésnapját ünneplő CUPRA márka és a Car of the Year versenyen előkelő eredménnyel végző Formentor modell további sikereit a Liu testvérekkel közösen fogja elérni!”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.