Walter Autó Sopron Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Hálózatról tölthető Audi lett az Év Magyar Autója
2022.03.26.
Újdonság az Audiról

Hálózatról tölthető Audi lett az Év Magyar Autója

Budapest, 2022. március 25. – A győri gyárban készülő, plug-in hibrid hajtásrendszerű Audi Q3 Sportback 45 TFSI e modell lett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója díj 2022-es kiírásának győztese. Az elismerő címet egy 5 fős hazai szakújságírókból álló zsűri adományozta az autónak, ami komoly elismerés a márka számára. A díj birtokában az Audi bátran kijelentheti: a szakma szerint jelenleg a négykarikás márkáé a legjobb Magyarországon gyártott autó. Az Audi kisméretű SUV modellje az esztergomi Suzuki lágy hibrid S-Crosson kerekedett felül és nyerte el a címét.

Audi lett az Év Magyar Autója

Az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e innovatív, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerével mintegy 45-50 kilométert is megtehet tisztán elektromos, azaz helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélküli üzemben. Kifejező formavilágú lökhárítói és a kupékat idéző tetővonala sportosan dinamikus kisugárzással ruházzák fel.

A Q3 belsőégésű motorja egy 1,4 literes TFSI erőforrás. A négyhengeres motor teljesítménye 110 kW (150 LE), mely a villanymotorral kiegészülve együttesen 180 kW (245 LE) rendszerteljesítményt biztosít az autónak. A gyorsulás nulláról 100 km/órás sebességre 7,3 másodpercet vesz igénybe, a modell 210 km/óránál éri el végsebességét. A Q3 Sportback 45 TFSI e fogyasztásértéke 1,7–1,4 liter üzemanyag 100 km-en (38–33 gramm/km). A teljes hatótávolság akár a 700 kilométert is meghaladhatja, ami a jármű kimagasló alkalmasságát bizonyítja.

Az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e 400 V-os, 3,6 kW teljesítményű aljzathoz csatlakoztatva váltakozó áramú (AC) töltésre képes. Ezzel a lemerült akkumulátor az alapkivitelű hálózati töltőkábellel 3 óra 45 perc alatt újra feltölthető. A díjmentes myAudi alkalmazás segítségével az ügyfelek a töltést, az időzítőt és az előklimatizálást okostelefonjukról, a távolból is vezérelhetik.

Győrből a világnak

Az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e gyártása 2020 decemberében indult el Győrben, a magyar modell szervesen hozzájárul az Audi márka elektromos offenzívájához és az elektromobilitás térnyeréséhez. A Q3 modellcsallád, így a nyertes Sportback 45 TFSI e legnagyobb piacai a tavalyi évben az Amerikai Egyesült Államok, Olaszország és Németország volt. A győri gyártás egy éve érkezett mérföldkőhöz: 2021. márciusában gördült le az Audi Hungaria gyártósoráról a 250 ezredik Audi Q3 modell, mely egy tangóvörös színű, plug-in hibrid hajtásláncú Q3 Sportback 45 TFSI e volt.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.