Walter Autó Sopron Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Az új SEAT Arona elnyerte a termékdizájnért járó Red Dot Díjat 2018-ban
2018.04.12.
Újdonság a SEAT-ról

Az új SEAT Arona elnyerte a termékdizájnért járó Red Dot Díjat 2018-ban

/ A SEAT Arona kompakt crossover méreteivel, külső megjelenésével, tágas belső terével és személyre szabhatóságával hódít/ A Red Dot Díj a világ egyik legtekintélyesebb formatervezési elismerése, amely kifejezetten értékeli és keresi a minőségi és innovatív termékeket/ A díj igazolja, hogy a SEAT az Arona modellben sikerrel egyesítette a fiatalos, friss megjelenést és a kalandokra csábító, kiegyensúlyozott formatervet/ Az Arona eddigi eredményei meggyőzőek: már 25 000 darab talált gazdára

SEAT Arona

Martorell/Budapest, 2018. április 11. -A tekintélyes formatervezési elismerés, a Red Dot Díj Legjobb Termékdizájn kitüntetését kapta az új SEAT Arona. Az elismerés kiemeli a SEAT Arona friss, dinamikus és robusztus formatervét. A Legjobb Termékdizájn díj odaítélésekor kiemelt szempont volt a külső megjelenés illetve a belső tér személyre szabhatósága, amely a SEAT Arona modellt az elismeréshez segítette.

Az 1954-ben alapított Red Dot díj egyike a világ legtekintélyesebb formatervezési kitüntetéseinek, amely a kiemelkedő minőség és innováció nemzetközi elismeréseként szolgál. Ezen belül pedig a termékdizájn kategória a legfontosabb mind közül. A Red Dot Award termékdizájnt értékelő zsűrije 40 olyan, a világ minden pontjáról érkezett szakértőből áll, akik egyetlen ipari gyártó vállalatnál sem tölthetnek be pozíciót illetve nem adhatnak le szavazatot azoknál a termékeknél, amelyek kifejlesztésénél ők is közreműködtek.

Az új SEAT Arona kompakt méreteivel és dinamikus vezethetőségével tűnik ki, amely ideális társsá teszi a gyors városon belüli haladáshoz, a hosszabb autópályás utakhoz és a természetbe való elvonuláshoz. A SEAT Arona egyszerre kínál magas szintű biztonságot, felhasználóbarát műszaki megoldásokat és nem mindennapi kényelmet. Mindezek mellett már első ránézésre megragadja a tekintetet, köszönhetően izgalmas külső megjelenésének.

“Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy a SEAT Arona elnyerte az egyik legtekintélyesebb formatervezési elismerést. Megalkotásakor egy olyan egyéni crossover arculattal szerettük volna felruházni, amely a hétköznapi használat során és a városi dzsungelben is egyedi és jellegzetes lesz.” – nyilatkozta Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT formatervezési igazgatója. “A SEAT Arona egy újabb remek példája a friss, fiatalos, praktikus, kényelmes és kalandra csábító formatervezésnek.”

A SEAT Arona modell igazi SEAT formatervezési jegyekkel hódít, mint például a jellegzetes háromszög forma full LED fényszórók és az ikonikus nappali menetfény. Az Arona orrkialakítása az Ateca határozott, háromdimenziós megjelenésű, de a legkevésbé sem agresszív struktúráját követi. A csomagtérajtón elhelyezett rendszámtábla lehetővé teszi, hogy még erőteljesebb legyen a hátsó lökhárító kialakítása, amely vizuálisan megemeli az autót. A tető és a tetősínek részletei a terepjárók világát idézik. Az új Arona megjelenése több ponton is összecseng a SEAT közelmúltban bemutatott modelljeinek új formanyelvével. Azonban ennek az autónak kétségkívül saját egyénisége van. Ez már a belső kialakítását vizsgálva is egyértelművé válik, hiszen vízszintes, az autó méretét hangsúlyozó és a tágasság érzetét biztosító arányai mellett egyre kifinomultabb kialakítása is ezt hangsúlyozza. Különös figyelmet szenteltek a részleteknek, amelyek jól mutatják azokat az előrelépéseket, amelyeket a SEAT a belső térben érzékelhető minőség kapcsán az Arona modellnél tett.

A magasan elhelyezett középkonzol (High Console Concept) kiemelt szerepet kap a biztonság és az ergonómia tekintetében, hiszen minden műszeregység úgy helyezkedik el, hogy a vezetőnek szinte le sem kell vennie a szemét az útról vezetés közben. Kiemelt figyelmet kapott a vezető helye, a kijelzők és műszerek a vezető felé fordulnak. Minden a vezető közvetlen közelében elérhető, így a könnyű kezelhetőség a biztonságot is növeli. Az ülések még kényelmesebbek, még nagyobb védelmet kínálnak a bennük helyet foglalóknak. A felhasznált anyagok, árnyalatok és színek kizárólag a SEAT Arona kínálatában szerepelnek, a belső tér színei és a különböző borítások számtalan lehetőséget kínálnak az autó személyre szabhatóságához.

Az Arona esetében kiemelt szerepet kap az egyénre szabhatóság. Az ügyfelek körében egyre nagyobb igény mutatkozik a járművek testreszabására, hogy az leginkább összhangban legyen a személyiségükkel. A színeket illetően az Arona két részből áll össze, amelynek egyik felét a karosszéria alsó elemei, másik részét pedig a tető illetve az A és C oszlopok adják. A tető színe lehet szürke, fekete, narancs vagy a karosszéria színe, összesen 68 féle kombinációból választhatunk. A C oszlop egyik feltűnő eleme a fémlemezre gravírozott X jelzés, amely az Arona crossover megjelenését erősíti. A SEAT kínálatában minden modell dinamikus, sokoldalú, modern és sportos karakterrel rendelkezik, az Arona azonban ezeken felül kifejezetten tágas belső terével és számtalan felhasználási lehetőségével is hódít.

Az Arona eddigi eredményei meggyőzőek: már 25 000 darabot vehettek át tulajdonosaik

Az Arona megjelenése a kereskedésekben a SEAT kiszállításait is jelentősen növelte. Kicsit több, mint három hónap alatt a márka már 25 000 darabot adott át ügyfeleinek az új crossover modellből. Az év végén mutatkozik be az Arona TGI, amely világszerte az első olyan SUV modell lesz, amelyet sűrített földgáz (CNG) hajt.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.