Walter Autó Sopron Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az új Multivan – Az idén készül először plug-in hibrid hajtásrendszerrel is a „bestseller” egyterű
2021.05.25.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Az új Multivan – Az idén készül először plug-in hibrid hajtásrendszerrel is a „bestseller” egyterű

· Az új Multivan eHybrid helyi szintű károsanyag-kibocsátás nélkül, tisztán elektromos hajtással is közlekedhet· A hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű, új Multivan lehetőség szerint károsanyag-kibocsátás nélküli e-üzemmódjában indul· Az elektromos és a benzinmotor kombinációja nagy hatótávot tesz lehetővé

Az új Multivan

Wolfsburg/Budapest – Helyi szinten nulla károsanyag-kibocsátással közlekedik a városban, ám nagy teljes hatótávjának köszönhetően könnyedén teljesíti a hosszú túrákat is: Multivan eHybrid modellje formájában pontosan erre alkalmas egyterűt (MPV) fejlesztett ki a Volkswagen Haszonjárművek. Hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszere immár egy új korszak követelményeinek jegyében született és abszolút ideális az új Multivan számára, az elektromos és a benzinmotor kombinációja révén optimálisan ötvözve a hosszú távú fenntarthatóságot az egyterű járművek jellemző sokoldalúságával.

Az új Multivan-élmény: nyomja meg a START gombot, kapcsolja a kettős tengelykapcsolós sebességváltót (DSG) elektronikus vezérléssel (shift-by-wire) „D” állásba, adjon gázt – és az elsőkerékhajtású egyterű csendesen mozgásba lendül. Halk üzem, mégpedig logikusan: amikor csak lehet, a Multivan eHybrid elektromos üzemmódban indul, azaz tisztán elektromos hajtással és károsanyag-kibocsátás nélkül. Elektromos hatótávját úgy méretezték, hogy a jellegzetes mindennapos utakat kipufogógáz-emisszió nélkül tehesse meg. A magasabb sebességtartományokban és/vagy alacsony akkumulátor-töltöttségi szint mellett a turbófeltöltésű benzinmotor (TSI) is bekapcsolódik a hajtásba. Az akár hét személynek is helyet kínáló Multivan számára ideális megoldás a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszer, amely a városi közlekedés nulla károsanyag-kibocsátását a minimális számú megállással– például nyaralás során – megtett hosszú távok lehetőségével ötvözi.

Albert Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek formatervezésének vezetője rövid videóban fejti ki, mi jellemez egy korszerű Multivan modellt: „Magabiztos és független, minden élethelyzetben. Műszakilag is: a mindennapok belvárosi autózását tisztán elektromosan teljesíthetik vásárlói, a hosszú utazások során pedig az erőteljes hibridhajtás előnyeit élvezhetik.”

A lítiumion-akkumulátor az új Multivan eHybrid padlózatába építve helyezkedik el, egyszerre takarít meg helyet, illetve – kedvező hatással a menettulajdonságokra – alacsonyabbra süllyeszti az egyterű modell tömegközéppontját. A jobb első sárvédőben kialakított csatlakozón keresztül tölthető a Multivan akkumulátora.

Részben elektromos hajtásrendszerű egyterűje (MPV) nyilvános töltéséhez saját töltőkártyát, míg az otthoni gyorstöltéshez falitöltő készüléket (Wallbox) is kínál a Volkswagen Haszonjárművek, a Multivan eHybrid így immár a modern korra adaptálja elődei lifestyle-stílusát. Továbbra is a családok, a sportos karakterek és a sokat utazók sokoldalú járműve, ám gazdaságosabb és hosszú távon fenntarthatóbb módon, mint eddig bármelyik Multivan-generáció. Az új Multivan különböző hajtásrendszer-változatokkal az idei év végén jelenik meg.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.