Walter Autó Sopron Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi és a beyond-Initiative globális fórumon szólal fel az AI felelősségteljes felhasználása érdekében
2018.11.17.
Innováció

Az Audi és a beyond-Initiative globális fórumon szólal fel az AI felelősségteljes felhasználása érdekében

Egy társadalom, amelyben a mesterséges intelligencia előnyös az emberek és a társadalom számára: E célból az Audi részt vesz az AI4People-ben, ami az első globális fórum az AI (Artificial Intelligence=Mesterséges Intelligencia) etikai megközelítéséhez Európában. A brüsszeli Európai Parlamentben a " Csúcstalálkozó a helyes AI Társadalom felé" elnevezésű rendezvényen a fórum 20 pontos tervet mutatott be a felelős AI-társadalom számára. A figyelem középpontjában az európai AI-kutatás összehangolása és az új technológiák felelősségteljes felhasználásának kérdése áll a fejlesztők, a jogalkotók és a nagyközönség körében. "Szükségünk van egy mesterséges intelligencia európai megközelítésére, amely ötvözi az innovációt az értékeinkkel" - nyilatkozta Brüsszelben dr. Roland Villinger, az AUDI AG Stratégiai Igazgatója (CSO).

.

Az Audi a beyond-Initiative-ből eredő szaktudásával járul hozzá az AI4People munkájához. A "beyond" kapcsán az autóipari vállalat az elmúlt három évben startupokból és a tudomány területén dolgozó AI szakemberekből hálózatot hozott létre - köztük Luciano Floridival, aki az Oxfordi Egyetem Digitális Etikai Laborjának igazgatója. "Nem pusztán arról van szó, mi fogadható el jogi szempontból, hanem arról, hogy az etika szempontjából mi előnyös" - mondta Floridi, az AI4People Tudományos Bizottságának elnöke. Ezért alapította meg az AI4People-t az Atomium-Európai Intézet a Tudományért, Médiáért és Demokráciáért intézettel. A fórum a vállalatok, az egyetemek, az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a civil társadalom vezető szakértői közül áll össze. A következő lépés egy olyan testület létrehozása, amely tanácsot ad a politikai döntéshozóknak az AI használatáról.

Az Audi beyond-Initiative programja vezette a megbeszéléseket az AI felelősségteljes használatáról, az autonóm vezetésről és a munka világának jövőjéről 2015 óta. "Az AI4People keretein belül a társadalom többi szereplőjével együtt hozzá kívánunk járulni annak biztosításához, hogy a mesterséges intelligencia mind a társadalom, mind az egyének számára előnyökkel jár "- mondta az Audi CDO Villinger.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.