Újdonság az Audiról
2021.10.04.

Audi e-tron modellekkel az Adriára: az elektromos autózás nem szorul többé a város falain belülre

Pirovac/Budapest, 2021.10.04. – Eddig úgy tekintettünk az elektromos autókra, mint olyan járművekre, melyek nemcsak megkönnyítik a városi közlekedést, de környezetbarát módon is utazhatunk velük. A nagy hatótávú elektromos autók megjelenésével azonban új fejezet nyílt az autózásban, így akár olyan távoli desztinációk is kibocsátásmentesen megközelíthetővé váltak, mint a horvát tengerpart. Ezt támasztotta alá az Audi azzal, hogy a szeptember végén Horvátországban megrendezésre került XVIII. Seapromo vitorlás regatta versenyre az Audi e-tron Sailing Team kizárólag elektromos meghajtású Q4 e-tron és e-tron GT modellekkel utazott. A csapat tagja volt Nagy Benedek (Beniipowa), internetes tartalomgyártó, Szakács Gergő, a Follow The Flow énekese, valamint Gianni Annoni, gasztronómiai szakember is.
Audi e-tron modellekkel az Adriára

A hajó kormányosa a nagy vitorlás múlttal rendelkező hajóépítő mester és versenyvitorlázó, ifj. Scholtz Imre volt, aki munkássága során eddig majdnem 500 hajót épített családjával. Az Audi utazó nagykövetei a vitorlázás mellett megtapasztalták, hogy milyen a nagy hatótávú Q4 e-tron és az impozáns e-tron GT modellekkel egy töltéssel 300-400 kilométert megtenni.

A vitorlás versenyen az Audi e-tron életérzés nagykövetei minden tudásukat és lelkesedésüket hadba állították a siker érdekében, eltökélt csapat húzta a köteleket az olykor viharos erejű szélben. A hajón teret kapott a gasztronómia is. Gianni Annoni a vitorláshajó konyháján is otthonosan mozgott és a versenyek után finomabbnál finomabb fogásokkal kényeztette az Audi e-tron csapatát.

Szakács Gergő az „Audi hangja” az egyik este a verseny résztvevőinek rögtönzött koncertet adott számos ismert és új slágerrel, melynek nagy sikere volt.

Nagy Benedek, Beniipowa internetes tartalomgyártó kedvenc, a vitorlásverseny során számos helyzetben bizonyította rátermettségét.

Az Audi e-tron Sailing Team számára hatalmas segítség volt a MyAudi alkalmazás, mely az autóval összekapcsolva mutatta meg a versenyzőknek az aktuális töltöttséget, és az út során található töltőállomásokat is. Amennyiben a fogyasztás egy gyorsabb tempó miatt megnőtt, az ideális töltést időről időre újratervezte az alkalmazás, így mindig valós képet kaptak arról, hány kilométer van még az akkumulátorban.

Az Audi e-tron csapata a vitorlázás mellett megtapasztalta az elektromos hosszú hatótávú autózás szépségét. A fejekben innentől forradalmian új távlatok nyíltak, miszerint nem kizárólag városi közlekedésre nyújt segítséget egy környezetbarát jármű.

Az Audi bízik abban, hogy a jövőben egyre többen vágnak majd neki egy külföldi útnak tisztán elektromos hajtású gépjárművel, hiszen az Európában egyre terjedő, nagyteljesítményű töltési (High Power Charging; HPC) rendszerek akár 350 kW töltőteljesítménnyel teszi lehetővé a nagytávolságú elektromos mobilitást. 25 európai országban több mint 177 ezer nyilvános töltőpont működik, melyek száma folyamatosan növekszik, így bátran állíthatjuk, hogy a mobilitás és az Audi is egy új mérföldkőhöz közeledik: egy olyan érába, melynek középpontjában a kibocsátás- és kompromisszummentes autózás áll.

Nyilvános töltés

Élne a szabadsággal, hogy a hosszú túrákra is elektromos autóval induljon útnak vagy a rugalmas útközbeni töltés lehetőségével, amikor egyébként is pihenőt tartana? Vagy egyszerűen vonzó alternatívát keres, ha otthon nem rendelkezik saját töltési lehetőséggel? Legyen bármelyik fontos Önnek - mindhárom esetben döntő a nyilvános töltőinfrastruktúra. A nyilvános töltőállomások igénybevételéhez az Audi már az alapkivitelben is kínálja modelljeihez a 3-as típusú (Mode 3) töltőkábelt és előfizetési lehetőséget is biztosít az egész Európában igénybe vehető e-tron töltésszolgáltatáshoz (e-tron Charging Service).

Autók:

Audi Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron modell

· Az Audi Q4 e-tron letisztult dizájnja karakteres formát kölcsönöz az elektromos mobilitás jövőjének - az útra összpontosító orr- és erőteljes farkialakítással.

· Progresszív belterét műszaki fejlesztések, sportosság és funkcionalitás határozzák meg.

· A modell kezelő- és kijelzőegységei dizájnelemként is szolgálnak. A harmadik kezelési szintként a természetes hangvezérlés áll rendelkezésre. Az Audi connect opcionális szolgáltatásaival és funkcióival az MMI Navigációs rendszer is vizuális különlegességgé lép elő.

· Az Audi Q4 e-tron csomagtartója 520 literes, a hátsó ülések lehajtásával pedig akár 1490 literig is bővíthető.

· A mobil és sokoldalú e-tron kompakt töltőrendszerrel egyszerűen és kényelmesen tölthető az autó otthon, bárhol, ahol csatlakozóaljzat áll rendelkezésre. A gyorsabb töltés érdekében a kompatibilis ipari csatlakozók is igénybe vehetők.

Audi e-tron GT

· Az Audi e-tron GT a jövőbe vezető út. Négyajtós, hosszú tengelytávolságú kupéként egy Gran Turismo, azaz egy klasszikus túraautó arányait ötvözi az Audi progresszív dizájnjával. A sportautókhoz illő menetteljesítményekről a jövő hajtáslánca gondoskodik: tisztán elektromos, az Audi márkára jellemző quattro összkerékhajtással.

· A markáns és megvilágított e-tron felirat a jármű hátulján is megtalálható. Ezek alapján már az első pillantásra egyértelmű, hogy e tanulmány esetében egy vérbeli és elektromos Audi járművet látunk. Nem utolsósorban a kecses külső visszapillantó tükrök is kihangsúlyozzák a túraautó-tanulmány elnyújtott és elegáns megjelenését.

· Már álló helyzetben is jelentős mértékben hozzájárul az Audi e-tron GT dinamikus kiállásához az ék alakú elemekkel jellemzett, lézeres távolsági fényszórójú Matrix LED-fényszórók új vizuális megjelenése.

· Hátulját a teljes szélességében végigfutó fénycsík díszíti, amelynek két végén az ék alakú elemek a jármű elejét, a fényszórók dizájnját tükrözik vissza. Ugyanez igaz a hátul is megtalálható, megvilágított e-tron feliratra, amely az Audi e-tron GT fénycsíkja alatt található.