Walter Autó Sopron Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. A SEAT megdöntötte első negyedéves értékesítési rekordját
2018.04.06.
Újdonság a SEAT-ról

A SEAT megdöntötte első negyedéves értékesítési rekordját

/ a márka márciusban első alkalommal átlépte a havi 60 000 darabos küszöböt/ Németország, Algéria, Ausztria és Svájc is történelmet írt az értékesítés terén

SEAT Flotta

Martorell/Budapest, 2018. április 06. - Történelmi rekordot hozott a SEAT értékesítés 2018 első negyedévében, mely világméretekben a legmagasabb szintet érte el a márka 68 éves történelme során. A vásárlóknak átadott 139 200 gépkocsival (2017-ben ez 117 300 darab volt) a SEAT értékesítés 18,7 %-kal emelkedett január és március között, és megdöntötte a 2000-ben felállított első negyedéves értékesítési rekordot, a 136 200 egységet.

A SEAT márciusban az egy hónap során megvalósult eladások rekordját is megdöntötte a 60 400 értékesített autóval, ami 13,4 %-kal több, mint az 53 200 egység volt 2017-ben, és most első alkalommal lépte át az egy hónap során leszállított 60 000 darabos küszöbértéket. Az előző rekord 2000 márciusában volt, akkor a mennyiség 56 200 egység volt.

A SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnöke, Wayne Griffith rámutatott: " Nagyon örülünk a közel 20 éves rekord megdöntésének. A SEAT most történelmének legerősebb időszakában van, és nincs szándékában itt megállni. Jelenlegi termék kínálatunk biztosítja a növekedés folytatását, és a piacokban még több lehetőséget látunk. Ezzel egyidőben felkészülünk termék kínálatunk bővítésére, és új modellek bevezetésére, mint például a SEAT Tarraco és a CUPRA Ateca piaci bevezetésére, amelyek az év végén kerülhetnek a vásárlókhoz. Az idei évet sikeresen és nagy lendülettel kezdtük, mégis további olyan kihívások elé nézünk, mint például a WLTP bevezetése."

Kétszámjegyű növekedés

2018 első negyedévében Spanyolország, Németország és az Egyesült Királyság voltak a SEAT három olyan fő piacai, amelyek fellendítették a világméretű növekedést. Spanyolország 15,5 %-os növekedéssel és 28 500 eladott gépkocsival vezeti a SEAT érétkesítést. Ezt követi Németország 22,8 %-os növekedéssel, és 25 300 gépkocsival, majd az Egyesült Királyság következik 9,6 %-os emelkedéssel és 18 400 eladott gépkocsival. E két utóbbi piacon a márka eddigi legjobb értékesítési eredményeit érte el az idei évben.

Algéria az az ország, ahol a SEAT kiszállításai a legnagyobb mértékben nőttek 2017 első negyedévével összehasonlítva. Ezen a piacon új rekordot értek el, és a mennyiség alapján az ötödik legnagyobb piaccá vált. Márciusig a márka 7 200 gépkocsit adott el (2017-ben ez 900

egység volt), miután elkezdte értékesíteni az ötödik nemzedékhez tartozó Ibizát, amit az algériai Relizane-i gyárban szerelnek össze. A SEAT megerősítette, hogy a következő nyártól kezdve az algériai üzem végzi az Arona és a Leon végső összeszerelését, amelyeket Martorellben gyártanak. Ez lehetővé teszi az üzem értékesítési eredményeinek további növekedését az ország piacán.

Mindezen túl a SEAT erős növekedést mutatott a legfontosabb európai piacokon is, mint például a Franciaországban eladott 7 400 gépkocsival és 15,4 %-os növekedéssel, valamint Olaszországban (6 200 gépkocsi; +16.7%), Ausztriában (5 700 autó; +20.0%), Svájcban (3 100 gépkocsi; +21.4%) és Hollandiában (2 600 autó; +68.1%). Még pontosabban szólva a vállalat rekordot hozó első negyedévet ér el az értékesítésben Ausztriában és Svájcban, valamint Izraelben (3 100 autó; +3.0%).

A SEAT kínálatában lévő modellek sikere nagyobb termelési volumenhez is vezet. Ezzel összhangban április és május hónapokban a martorelli gyár tíz további hétvégi termelési műszakot iktat be az 1. gyártósoron (Ibiza és Arona), és hetet a 2. gyártósoron (Leon), valamint négy műszakot a 3. gyártósoron (Audi Q3).

Hathavonta egy-egy új modell érkezik 2020-ig

A 2018 első negyedévében elért történelmi nagyságú értékesítési mennyiség az Ateca, a Leon, az Ibiza és az Arona beindításának eredménye, melyek az utóbbi két esztendőben valósultak meg. A SEAT most 2018 és 2020 között hathavonta egy-egy újabb modell piaci bevezetését készíti elő, melyekből az első kettő a SEAT Tarraco és a CUPRA Ateca lesznek, amelyeknek az értékesítése már az idei év végén megkezdődik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.