Walter Autó Sopron Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. A SEAT formatervezési igazgatója nyerte az Eurostars díjat
2018.10.08.
Újdonság a SEAT-ról

A SEAT formatervezési igazgatója nyerte az Eurostars díjat

* az Automotive News Europe a SEAT termékskála teljes megújításában végzett munkáját ismerte el* a kitüntetést a Párizsi Autókiállítás alkalmával adták át a mintegy 70 iparági vezető részvételével tartott ünnepségen

A SEAT formatervezési igazgatója, Alejandro Mesonero-Romanos

Párizs/Budapest, 2018. okbóer 8. - A SEAT formatervezési igazgatója, Alejandro Mesonero-Romanos lett az Eurostars díj idei nyertese a formatervezési kategóriában. Ezt a díjat évente ítéli oda az Automotive News kiadvány, amely ezzel Alejandro Mesonero-Romanos-nak az elmúlt hét év során a SEAT teljes termékskálájának megújításában végzett kiváló munkáját ismerte el.

A díj átvételekor a SEAT formatervezési igazgatója hangsúlyozta: "Nagy büszkeséggel tölt el, hogy átvehetem ezt a díjat, és ezt szeretném megosztani a SEAT teljes formatervezői csapatával. Nagyon sokat dolgoztunk, hogy a SEAT-ot azzá a csodálatos márkává tegyük, amit a SEAT ma jelent, és az ügyfelek igényeihez alkalmazkodó gépkocsikat tervezzünk. Ez a díj tovább ösztönöz arra, hogy a jövőben is a legkiválóbb megoldásokra törekedjek."

A formatervezés kulcsfontosságú terület a SEAT-nál, ez jelenti a márka egyik stratégiai alap-pillérét. A Martorellben lévő formatervezési központ jelenleg Dél-Európa referencia intézménye, ahol minden egyes SEAT modellt, valamint a Volkswagen-csoporttal számos együttműködési projektben készülő modellt tervezik.

Alejandro Mesonero-Romanos 2011 óta a SEAT formatervezési igazgatója, és ebben a minőségében a SEAT olyan teljesen új modelljeiért felelt, mint például az Ateca, az Arona és a Tarraco. Ugyancsak ő tervezte az Ibiza ötödik nemzedékét, és a Leon modell kínálat utolsó változatait, és az ő keze munkáját dicséri majd néhány a jövőbeni SEAT modell is.

A SEAT-hoz történt csatlakozását megelőzően Párizsban dolgozott a Renault-nál, ahol néhány projekt formatervezését irányította, és a formatervezési területet vezette 2007 és 2009 között. 2009-ben kinevezték a Renault Samsung Motors formatervezési igazgatójává Koreába. 1994-től 2001-ig a Volkswagen-csoportnál dolgozott, ahol a külső formatervezési részleget irányította SEAT, Volkswagen, Audi és Lamborghini márka projektekben.

Alejandro Mesonero-Romanos Madridban született 1968-ban, ipari formatervezés szakon szerzett diplomát a barcelonai ELISAVA formatervezési főiskolán, majd master fokozatot szerzett autó formatervezésből a londoni Royal College of Art-ban.

Amióta Alejandro Mesonero-Romanos a SEAT-nál dolgozik, a márka olyan kiemelkedő formatervezési díjakat nyert, mint a 2017-es Red Dot díj, és az autógyártók márka versenyének díja ugyancsak 2017-ben az ötödik generációs Ibizáért, illetve "a legjobb prototípus" kitüntetés a 2015-ös genfi nemzetközi autószalonon a SEAT 20V20 tervezéséért. Mindezen túl a SEAT Arona is elnyerte a Red Dot díjat 2018-ban, az e-Racer (CUPRA) pedig az autógyártók márkaversenyének tanulmány-autók kategóriában nyert ugyanebben az évben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.