Walter Autó Sopron Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 85 000 óra a környzetvédelemért: az Audi dolgozók támogatják a Volkswagen Climate Day kezdeményezést
2021.04.26.
Újdonság az Audiról

85 000 óra a környzetvédelemért: az Audi dolgozók támogatják a Volkswagen Climate Day kezdeményezést

· A cselekvés napja a Föld napján: a #Project1Hour részeként az Audi dolgozói egy órát töltöttek személyes ökológiai lábnyomuk vizsgálatával· Az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann: „A klímavédelem az innováción keresztül valósul meg”

Volkswagen Climate Day

A Volkswagen Csoport a Föld napjának tiszteletére hozta létre a Volkswagen Climate Day kezdeményezést. Központi eseménye a #Project1Hour program, ahol egy egyórás csoportos műhelymunka keretében minden dolgozó ismereteket gyűjt és beszélgetést folytat a klímaváltozásról és az ő személyes elkötelezettségéről a klímavédelmet illetően. Az AUDI AG további eseményeket is szervezett a németországi Ingolstadt és Neckarsulm, a belgiumi Brüsszel, a magyarországi Győr és a mexikói San José Chiapa üzemeiben illetve több különböző vállalatánál. Ez összesen közel 85 000 munkaórát jelent, amely majdnem tíz évnyi erőfeszítést jelent egy egészségesebb klímáért.

„A klímavédelem az innováción keresztül valósul meg, hogy nap mint nap arra ösztönözzük magunkat, hogy újragondoljuk, amit tudunk és megkérdőjelezzük a jelenlegi állapotot. De nem csupán a szén-dioxidra összpontosítunk, a teljes értéklánc mentén megvalósítható fenntarthatóságot is szem előtt tartjuk.” – nyilatkozta Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. „A holnap attól függ, hogy közülünk minden egyes ember hogyan teheti a saját életét még fenntarthatóbbá és környezetbarátabbá. Minden egyénnek meg kell találnia a saját ökológia lábnyomának csökkentéséhez vezető útját. Éppen erre szánunk időt a Föld napján. Úgy hiszem, hogy ez egy, a jövőbe történő fontos befektetés és alig várom, hogy lássam az eredményeit.” Az Audi lehetővé tette a vállalat minden dolgozójának, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben, a műszaki fejlesztésért felelős kollégáktól kezdve a gyártás és logisztika területén dolgozókon keresztül egészen az értékesítést végző munkatársakig.

További események az Audi gyártási helyszínein

Az Audi dolgozói álltak az idei Föld napja középpontjában. A vállalat időhitellel honorálta önkéntes részvételüket a #Project1Hour műhelymunkákban. Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány (Audi Environmental Foundation) szintén szervezett egy plogging (szemétszedő futás) eseményt a németországi Ingolstadt és Neckarsulm dolgozói körében. A plogging lényegében a futás közben történő szemétszedést jelenti. Az Audi dolgozói online jelentkezhettek előre az eseményre és az alapítvány biztosítja számukra a kesztyűket és a szemetes zsákot. Az esemény természetesen a koronavírus intézkedések figyelembe vételével (távolságtartás, csak az egy háztartásban élők futhatnak és vehetnek részt együtt a szemétszedésben) zajlik. Az alapítványtól kapnak további információt arról is, hogyan tudnak megfelelően megszabadulni az általuk gyűjtött szeméttől. Mivel nem lehetséges a közös futás, a résztvevők egy Teams konferenciahívás keretében tudnak összekapcsolódni. Így mindenki számára lehetővé válik, hogy egy virtuális csoport tagjaként kezdjen futni és így bíztassák, motiválják egymást a résztvevők.

A nemzetközi gyártási helyszínek is részt vettek a #Project1Hour kezdeményezésben. Az Audi México is bekapcsolódott a műhelymunkákba. Az Audi Brussels az üzem területén egy kizárólag őshonos növényekből álló zöldfelületet hozott létre a biodiverzitás támogatására. Az Audi Hungaria szintén a biológiai sokféleség világszerte tapatsztalt csökkenésére összpontosított. Ennek keretében a dolgozók egy rovarhotel építő versenyen vehettek részt, amely a „Rovarok Éve” beharangozó eseménye volt. Az AUDI AG 2015-ben minden termelési helyszín nevében csatlakozott a „Biodiversity in Good Company” kezdeményezéshez, amely egy, a biológiai sokféleség megóvását célzó, vállalatok közötti együttműködés.

A fenntarthatóságra törekvés része az Audi géneknek

Az AUDI AG elkötelezettsége azonban nem korlátozódik kizárólag a Föld napjára. Az ingolstadti állami kertészeti kiállítás partnereként és fő támogatójaként (2021. április 21. és október 3. között) az Audi az úgynevezett „Coodo” kiállítóteremben mutatja be innovatív hajtásrendszereit és töltési technológiáit. Júniusban és júliusban az Audi a kertészeti kiállítás keretében előadásokat és műhelymunkákat tart a biodiverzitás és a körkörös gazdaság témakörében. A GREENTECH FESTIVAL (2021. június 16-18. között) alatt a vállalat – többek között – bemutatja az erőforráshatékony műanyagfelhasználással kapcsolatos projektjeit és megmutatja, hogyan történik a termékek életciklusának fokozatos szénmentesítése. Az Audi a társadalmi fenntarthatóságot is szem előtt tartja. Ennek kapcsán a vállalat az év során a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartó vállalatként („Good Corporate Citizen”) részt vett különböző együttműködésekben, támogatásokban és adományozásokban, amelyek elsősorban a gyártási helyszíneket érintették. Az Audi az „Audi Önkéntesek” kezdeményezés keretében támogatja dolgozói önkéntes törekvéseit, így például az ingolstadti és neckarsulmi Önkéntes napokat. Emellett a vállalat támogatja a családi élet és a munka közötti megfelelő egyensúly előmozdítását illetve a családtagokról történő gondoskodást. Utóbbiban például a vállalat együttműködik a Német Alzheimer Társasággal, mint az Audi „Demencia Partnerével”.

Jövőkép: karbonsemlegessé tenni a teljes értékláncot

Az Audi a Volkswagen Csoport tagjaként egyike volt az első autógyártóknak, amelyek elkötelezték magukat a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény célkitűzései iránt. Hosszú távon az Audi a szén-dioxid semleges mobilitást tűzte ki jövőképül és célja, hogy 2050-re az egész vállalat klímasemleges mérleggel működjön. Ennek érdekében az Audi célja, hogy 2025-re termelési helyszínei nettó szén-dioxid semleges módon működjenek és fokozatosan szénmentessé tegye a beszállítói láncot is. Az Audi Brussels és az Audi Hungaria üzemei már elérték ezt a célt. Az Audi a beszállítói lánc tekintetében is beszámolhat az első sikerekről: egyedül 2020-ban közel 335 000 tonna szén-dioxid kibocsátását előzték meg az akkumulátorgyártásban alkalmazott másodlagos anyagok és zöld áram használatának köszönhetően. Az Audi célja, hogy 2025-re több, mint 20 tisztán elektromos modellt mutasson be és tovább növelje a hálózatról tölthető (plug-ini) hibrid kínálatát. Ennek érdekében az Audi 2021-ben megduplázza a választékban szereplő, tisztán elektromos modelljeinek számát. A vállalat szintén támogatja a „második élet” típusú felhasználást segítő innovatív technológiákat, így például a HV akkumulátor életciklusának végén történő hasznos alkalmazását. Ezen kívül a vállalat Ingolstadt városával közösen rehabilitálja egy korábbi finomító területét, hogy ott egy csúcstechnológiás folyamatokat alkalmazó technológiai parkot, az IN-Campus-t hozzák létre. A 75 hektáros területen zajló fejlesztés egyike Németország legnagyobb rehabilitációs projektjeinek. A svájci Climeworks vállalattal közösen az Audi támogatja a jövő technológiáját képviselő, a szén-dioxidot közvetlenül levegőből kivonó rendszereket (direct air capturing, DAC). Az Izlandon található létesítmény 4 000 tonna szén-dioxidot szűr ki a levegőből és mineralizálja azt a földfelszín alatt. A Climeworks ebből 1 000 tonna szén-dioxidot az Audi nevében távolít el a légkörből.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.