Walter Autó Sopron Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg”: ezrek ünnepelték az új Beetle 20. évfordulóját
2018.09.12.
Újdonság a Volkswagenről

2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg”: ezrek ünnepelték az új Beetle 20. évfordulóját

* A „Beetle Sunshine Tour” az egyik legjelentősebb találkozó az első Beetle és az új Beetle rajongói számára illetve a teljes 21. századi európai Beetle Közösség számára* Az esemény során most először vonul fel több, mint 200 jármű a Volkswagen wolfsburgi üzemének területén* Jó úton a valódi klasszikussá válás felé: az első új Beetle kortárs klasszikus besorolást kap az idei évtől

Beetle felvonulás

Budapest/Wolfsburg, 2018. szeptember 11. – „2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg” - ez volt a jelszava a most szombati, 14. legendás Beetle, új Beetle és Beetle Közösség találkozójának. Az idei év rendezvényének középpontjában az új Beetle 20. évfordulója állt. Egy kortárs klasszikus, amely hamarosan valódi klasszikussá lesz, csakúgy, mint az eredeti Beetle. Beetle, új Beetle és eredeti Beetle - egy kompakt és időtlen Volkswagen három generációja, barátokkal és rajongókkal a világ minden szegletéből. Rajongók ezrei zarándokoltak el szombaton Wolfsburgba, hogy az autóipar történetének egyik legszerethetőbb ikonját ünnepeljék.

A „2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg” esemény fénypontja a több, mint 200 Beetle, új Beetle és eredeti Beetle felvonulása volt, amelyek a Volkswagen wolfsburgi gyárán haladtak keresztül. Ez egy olyan pillanat volt, amelyre korábban még sosem volt példa. A parádé résztvevői között olyan ritkaságok is szerepeltek, mint az 1950-es években készült Hebmüller kabrió vagy például az igen ritka, 2000-es modellévben készült új Beetle RSI modell 225 lóerős teljesítménnyel. Mellettük természetesen a legutóbbi modellek is képviseltették magukat, mint például a Beetle Cabriolet Dune. A résztvevők a „The Ritz-Carlton” hotel kapuján keresztül hajtottak be az üzem területére, majd a Südstrasse utcáján lefelé haladtak a Mittelland csatorna és a központi üzemegység között a Volkswagen jellegzetes adminisztrációs főépületének irányába. Valóban nagyon különleges utat jártak be, hiszen az üzemek egy részét és az összes toronyépületet útba ejtették. A felvonulók sora ezután a Mittelstrasse utcája felé vette az irányt, ahol általában a munkaállomásukra igyekvő Volkswagen dolgozókkal és „just in time” vagyis éppen időben történő alkatrészszállításra specializálódott óriási teherautókkal találkozhatunk. A menet ezután az Autostadt irányába indult tovább, ahol a túra fesztivállá alakult. A résztvevők és a látogatók az Autostadt tornyainak tövében gyűltek össze, hogy rajongóként beszélgessenek egymással és ünnepeljék a három generáció képviselőit. Egy napon keresztül itt minden egy teljes autóipari vállalatcsoport megkerülhetetlen modelljéről szólt. Természetesen a felvonuláson az új Beetle modellek is részt vettek. Ez a sorozat, amely idén ünnepli 20. évfordulóját, sohasem volt az a hagyományos értelemben vett új vagy használt autó, de mindvégig egy életstílust, életfelfogást tükrözött. Most eljött az idő az első modellek számára, hogy kortárs klasszikusokká váljanak, amely az első lépés a valódi klasszikussá válás útján.

A „Beetle Festival” egyébként most először, 2018-ban látogatott Wolfsburgba. Az Autostadt és az üzem kínálta különleges helyszín egyfajta tisztelgés is az új Beetle évfordulója előtt. A „Beetle Sunshine Tour” rendezvényét először 14 évvel ezelőtt indította útjára egy Beetle tulajdonos, Gabriele Kraft Lübeck-Travemünde településéből. Napjainkig ő maradt a szíve és lelke ennek a túrának.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.