Újdonság a Volkswagenről
2019.10.25.

Visszaszámlálás az új Golfhoz: Golf 7 - könnyű szerkezet, széles motor- és hajtáslánc választék

- A 2012 szeptemberében bemutatott Golf 7 100 kg-mal volt könnyebb elődjénél - A Golf 7 elbűvölő volt, elérhető elektromos, hibrid és verseny hajtási rendszerekkel
Golf VII

Wolfsburg / Budapest – Az eddig gyártott több mint 35 millió Golf közül körülbelül hat millió a Golf 7 sorozatból, a legújabb generációból került ki. A hetedik Golf története hivatalosan a 2012. szeptember 4-i berlini bemutatóval kezdődött, és egy nappal később megkezdődött az új Golf 7 előértékesítése az első országokban. Csakúgy mint elődei esetében - a Golf első hat generációjából együttesen 29,3 millió darabot értékesítettek - a világ legnagyobb darabszámban eladott autójává vált.

 

A fejlesztésnél nagy hangsúlyt helyeztek a széndioxid kibocsátás csökkentésére. Ezt szem előtt tartva az volt a terv, hogy miközben az új Golf össztömegét csökkenteni kell, az ütközési biztonságát ugyanolyan magas szinten kell tartani, vagy ami még jobbá kell tenni. Végül éppen ez történt: a Volkswagen 100 kg-mal csökkentette a Golf 7 tömegét, és ebben a folyamatban megfordította a súly spirált, és eközben a biztonság is a csúcson maradt.

 

Motorváltozattól függően akár 23 százalékkal is sikerült csökkenteni a fogyasztást az elődmodellhez képest. Ráadásul a kínálatba bekerült asszisztens rendszerek - mint az előző modelleknél is - kiemelkedően sikeresek lettek: a másodlagos ütközésvédelem és a Front Assist környezet-figyelő rendszer, beleértve a városi vészfék funkciót, csak példák az autóban bemutatkozott új technológiák közül. A formaterv letisztultabb és pontosabb lett, mint valaha. Klaus Bischoff, a Volkswagen fő tervezője a dizájnnal kapcsolatban megjegyezte: „A stílus logikus, szilárd, termékorientált, tiszta és pontos. Ez tükrözi a márka tervezési DNS-ét mint a forma tiszta értékrendszerét."

 

A Volkswagen ezután gyorsan egymásutánban mutatta be a termékcsalád további változatait, és csupán 2013-ban négy új változatot vezetett be: Golf GTI, Golf GTD, Golf R és a Golf Variant. A termékcsalád elektrifikációja következett 2014-ben a Golf GTE és az e-Golf megjelenésével. 2019 sportos eseménye a Golf GTI TCR 213 kW / 290 LE-vel, a 257 kW / 350 LE Golf GTI alapján, a TCR verseny sorozatban való debütálása volt. A Golf 7 sokszínűsége, technológiája és külső megjelenése valóban sikert hozott: manapság ez lett a termékcsalád három legkelendőbb generációjának egyike.

 

 

Média kapcsolatok: Dr. Vérten Sándor Kommunikációs igazgató Elérhetőségek: Tel.: +36 1 4515172 sverten@porsche.hu Tóth Beatrix  PR Munkatárs  Elérhetőségek: Tel.:  +36 1 4515173  betoth@porsche.hu

Golf 7 éves adatok

 

2012  Világpremier májusban Berlinben

     A Golf 7 első példányának leszállítása novemberben

 

2013 A Golf 4MOTION változatok bemutatása

     A Golf GTI debütálása

     A Golf GTD bemutatása

     A Golf Variant bemutatása

     A Golf R debütálása (világpremier szeptemberben, Frankfurtban, az IAA-n)

 

2014 Az e-Golf bemutatója

     A Golf GTE debütálása (világpremier márciusban, Genfben)

     A Volkswagen márciusban ünnepli a Golf 40 éves évfordulóját Wolfsburgban

     A Golf SV debütálása

     A Golf R Variant bemutatása

 

2015 A Golf GTI Clubsport bemutatása

     A Golf GTD Variant debütálása (a világpremier márciusban, Genfben)

     Januárban a Las Vegas-i CES-en debütáltak a Golf R Touch és a Connect Golf 

koncepcióautók

 

2016 A Volkswagen júniusban a Nürburgringben ünnepli a „Golf GTI 40 évét”

     A Golf GTI Clubsport S debütálása

 

2017 A termékcsalád frissítése

     A megújult Golf Sportsvan 

 

2018  A GTI TCR Concept világpremierje májusban a Wörthersee-i találkozón (Ausztria)

 

2019 A Golf GTI TCR bemutatása

 

A Volkswagen márkáról: A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.