Walter Autó Sopron Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. Škoda Scala és Kamiq – Széleskörű frissítés a nagysikerű kompaktmodellek számára
2023.09.03.
Újdonság a Škodától

Škoda Scala és Kamiq – Széleskörű frissítés a nagysikerű kompaktmodellek számára

› Biztonság: vezetéstámogató rendszerek kibővített kínálata, első ízben extrafelszerelésként TOP LED Matrix-fényszórók mindkét modell számára› Motorok: az evo2 motorgeneráció kiemelkedően gazdaságos TSI-erőforrásai› Hosszú távú fenntarthatóság: újrahasznosított és természetes anyagok következetes alkalmazása› Formavilág: tovább finomított Škoda-hűtőrács, fényszórók, illetve első és hátsó lökhárító› Termékpaletta: három felszereltségi szint és hatféle beltér-kivitel, valamint különböző felszereltségi csomagok és egyedi opciók› Hálózatba kapcsolás: finomhangolt infotainment-rendszerek és funkciók; már alapkivitelben Digitális műszeregység (Digital Display)

Scala Kamiq

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. augusztus 1. – Széleskörűen felfrissíti Škoda Scala kompaktmodelljét és Škoda Kamiq városi-SUV sorozatát a Škoda AUTO. Nagyszilárdságú karosszériaszerkezetének és most még fejlettebb vezetéstámogató rendszerei választékának köszönhetően mindkét modellt különösen magas színvonalú aktív és passzív biztonság jellemzi. Az egyaránt az MQB-A0 platform műszaki alapjaira épülő Scala és Kamiq az evo2 motorgeneráció kiemelkedően gazdaságos és korszerű TSI-erőforrásait kínálja, amelyek a 70 kW (95 LE) és 110 kW (150 LE) közötti teljesítménytartományt ölelik fel. Kifinomult, éles rajzolatú vonalaival a Scala most még dinamikusabb benyomást kelt, míg a Kamiq dizájnfejlesztései még masszívabb SUV-vonzerőt kölcsönöznek számára. Extrafelszerelésként – első ízben – mindkét modellhez rendelhetők a Škoda TOP LED Matrix-fényszórók, az újrahasznosított és természetes anyagok kívül és a beltérben is megnövelt aránya pedig tovább fokozott hosszú távú fenntarthatóságról gondoskodik. Az átszervezett termékpaletta most különböző extrafelszerelés-csomagok mellett mindkét modell esetében három-három felszereltségi szintből és hatféle beltér-kivitelből áll. A 8 col átlójú kijelzőfelülettel kialakított Digitális műszeregység (Digital Display) és a 8,25 col képátlójú Škoda Infotainment képernyő immár mindkét modellben az alapfelszereltséget bővíti. A modellfrissítést új Simply Clever megoldások teszik teljessé.

Amint Klaus Zellmer, a Škoda AUTO igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „Piaci bevezetésekor a Kamiq és a Scala újraértelmezte márkánk számára, illetve szélesebb körben is a kompaktkategóriát. Most mindkét modellünket tovább finomítottuk, egyaránt új szintre emelve formavilágukat, belterüket és funkcionalitásukat. Az új Kamiq és Scala belsőégésű motorral (ICE) szerelt modelljeink erőteljes kínálatát kiegészítve továbbra is megőrzik a piacon elfoglalt szilárd pozíciójukat.”

Johannes Neft, a Škoda AUTO igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja így fogalmazott: „A Scala és a Kamiq jelen modellfrissítésével még nagyobb hangsúlyt fektetünk a biztonságra. Kiterjedt biztonsági felszereltségükben– e modellek számára először – extrafelszerelésként már a TOP LED Matrix-fényszórók is szerepelnek. A Vision Zero nemzetközi kezdeményezéssel összhangban a Škoda AUTO aktívan hozzá kíván járulni a közlekedési balesetek halálos áldozatai számának csökkentéséhez. Ennek megfelelően a továbbfejlesztett Kamiq és Scala fejlett asszisztensrendszerek széles palettáját kínálja, amelyek közül néhány csupán a felsőbb járműszegmensek kínálatára jellemző.”

Scala és Kamiq modelljeivel a Škoda AUTO sikeresen nyert meg új ügyfeleket a márka számára. Formavilágában kifejezően megalkotott, bőséges alapfelszereltség jellemezte és praktikus ferdehátú modellként, tágas utas- és csomagterével a Scala mércéül szolgál a kompaktkategóriában. Amióta 2019-ben először megjelent a bemutatótermekben, a világ 57 piacán összesen közel 230 ezer példányban szállították ki a vásárlóknak. Néhány hónappal a Scala bemutatóját követően a cseh autógyártó a rohamosan bővülő városi SUV szegmensbe lépett be új Kamiq sorozatával, amelynek tagjai a kompakt autók agilitásával és irányíthatóságával ötvözik a SUV-modellek jellemző erényeit, például a megemelt üléspozíciónak köszönhető jobb kilátást és kényelmesebb be- és kiszállást, valamint a nagyobb szabadmagasságot. A cseh márka SUV-kampányának harmadik modelljeként gyorsan „bestsellerré” vált: eddig több mint 351 ezer Kamiq gördült le a gyártósorról, s ezzel 2021-ben és 2022-ben is a legkelendőbb Škoda SUV-modellként végzett népszerű nagytestvérei, a Kodiaq és a Karoq előtt. A Kamiq sorozat tagjait a világ 60 piacán szállították ki az ügyfeleknek.

Több friss levegő, új dizájn és első ízben TOP LED Matrix-fényszórók

A Škoda széleskörű modellfrissítést követően mutatja be megújult Scala és Kamiq sorozatát. A Scala most még dinamikusabb hatást kelt, átdolgozott Škoda-hűtőrácsával, karcsúbb fényszóróival, áttervezett első- és hátsó lökhárítójával, valamint feltűnő első Air Curtain légterelő elemeivel a Vision RS koncepciómodellt idézi. A Kamiq mostantól nagyobb és függőlegesebb állású Škoda-hűtőráccsal készül, míg új lökhárítói és hangsúlyos diffúzoreleme még robusztusabb SUV-vonzerővel ruházzák fel. Mindemellett a Kamiq jellegzetes osztott fényszóróit is új arányok jellemzik: a felső világítóegység karcsúbbá, míg az alsó nagyobbá vált, s a Kamiq és a Scala számára első ízben, az extrafelszerelésként rendelhető TOP LED Matrix-fényszórók jellegzetes hatszögletű Matrix-moduljainak is helyet biztosíthat. A ferdehátú modell kristályhatású LED-moduljai csillogó kis jégtömböket vagy épp drágaköveket idéznek.

Fenntartható anyagok és gazdaságos hajtásrendszerek

A Škoda ismét növelte a Mladá Boleslav-i főüzemében készülő Scala és Kamiq sorozataiban alkalmazott, hosszú távon fenntartható előállítású anyagok arányát. A szélvédő alatti víztartály és a kerékjárati burkolatok például újrahasznosított műanyagból készülnek, míg a beltérben az ajtó- és a tetőkárpitok esetében kenderből és rostmályvából származó természetes növényi szálakat, az egyéb kárpitokhoz, a lábtérborításhoz és a lábszőnyegekhez pedig újrahasznosított szöveteket használnak. A motorpalettán a rendkívül gazdaságos evo2 generáció három korszerű TSI-erőforrása sorakozik. A belépőszintű motor az ötfokozatú manuális sebességváltóhoz csatlakozó, 70 kW (95 LE) teljesítményű, háromhengeres 1.0 TSI, míg a 85 kilowattos (115 LE) 1.0 TSI hatfokozatú manuális vagy hétfokozatú DSG váltóművel rendelhető. Ugyanez érvényes a 110 kW (150 LE) teljesítményű, négyhengeres 1.5 TSI csúcsmotorra, amely az Aktív hengerlekapcsolás (Active Cylinder Technology; ACT) rendszerét is tartalmazza. E technika a vezető számára gyakorlatilag nem is érzékelhetően, automatikusan kapcsolja le a két középső hengert, amikor épp nincs szükség a teljesítményükre, így mérsékelve tovább az üzemanyag-fogyasztást. A szériakivitel felfüggesztésein kívül extrafelszerelésként mindkét modellhez elérhető lesz megemelt és megerősített futómű (a Scala esetében 15 milliméterrel megnövelt szabadmagassággal), valamint kétféle karakterisztikával állítható keménységű Sport-lengéscsillapítás (Sport Chassis Control) (a Scala esetében 15, a Kamiq számára 10 milliméterrel mélyebbre süllyesztett karosszériával) is rendelkezésre áll.

Biztonság – továbbfejlesztett megoldások a fokozott aktív és passzív biztonság érdekében

A Škodára jellemző módon a továbbfejlesztett Kamiq és Scala is számos vezetéstámogató rendszer kínálatával érkezik, amelyek közül jó néhány inkább a felsőbb járműkategóriákra jellemző, így jelentősen emelik e két kompakt modell aktív és passzív biztonságának szintjét. Az Európai Unióban az alapfelszereltség része például a Gyalogosérzékeléssel (Pedestrian Monitoring) kiegészített Front Assist vészfékező rendszer, a Sávtartó-asszisztens (Lane Assist) és a Közlekedésitábla-felismerés (Traffic Sign Recognition). Baleset esetén akár kilenc légzsák is védheti a bennülőket.

Átszervezett termékpaletta három felszereltségi szinttel és hatféle beltér-kivitellel

Átstrukturált termékpalettáján már a Scala és a Kamiq is kínálja a modern lakókörnyezetek által inspirált és harmonikusan összehangolt színek és anyagok jellemezte, a tisztán elektromos Enyaq-családból jól ismert Design Selection kiviteleket. Három új felszereltségi szinten – Essence, Selection és a sportos Monte Carlo csúcsváltozat – összesen hatféle beltér-dizájnverzió áll rendelkezésre, emellett különböző kategóriákban extrafelszerelés-csomagok, valamint számos egyedi opció is választható. A Škoda a Monte Carlo Ralin elért sikerei előtt tisztelgő, népszerű Monte Carlo változatok hagyományosan fekete külső stíluselemeikkel, belterükben pedig mesterséges Carbon bőr bevonataikkal tűnnek ki. A 8 col átlójú kijelzőfelülettel kialakított Digitális műszeregység (Digital Display) és a 8,25 col képátlójú Škoda Infotainment képernyő immár mindkét modellben az alapfelszereltséget bővíti. A márkára oly jellemző Simply Clever ötletek kínálatát olyan megoldások egészítik ki, mint például az extrafelszerelésként rendelhető elektromos mozgatású csomagtérajtó Virtuális pedál (Virtual Pedal) funkciója, amely első ízben kapható ezekhez a modellekhez.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.