Walter Autó Sopron Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

 1. Hírek
 2. Frissül a VW zászlóshajója: csúcsszínvonalú minőséggel és műszaki tartalommal mutatkozik be az új Touareg
2023.10.23.
Újdonság a Volkswagentől

Frissül a VW zászlóshajója: csúcsszínvonalú minőséggel és műszaki tartalommal mutatkozik be az új Touareg

- Kiváló dizájn: élesebb megjelenés az új első és hátsó résznek köszönhetően- Nagyfelbontású világítás: az első Volkswagen az IQ.LIGHT HD – Matrix fényszóróval- Továbbfejlesztett futómű: nagyobb „átjárhatóság” a mozgékonyság és a kényelem között- Még kifinomultabb belsőtér: hosszú távú utazásokra készült- A legerősebb Volkswagen: a 462 lóerős Touareg R eHybrid elektromosan közlekedik a mindennapokban

Az új Touareg

A Touareg a nagy szabadidő-autók kategóriájának polihisztora – az utazóautó, a vontatójármű és a terepjáró tökéletes egyvelege. A Volkswagen most műszakilag és megjelenésében is számos ponton továbbfejlesztette e prémiummodelljét. A Volkswagen típusai közül elsőként az új Touareg kapta meg az interaktív IQ.LIGHT HD – Matrix fényszórót1. A HD a High Definition, azaz „nagyfelbontású” rövidítése – az új világításrendszer több mint 38 000 multipixeles LED-et használ. Hátul az új, LED-es lámpatestekről ismerhető fel a fiatalítás, az ezek, illetve a Volkswagen embléma1 között húzódó vízszintes LED-es sáv is vörösen világít. Új tetőterhelés-érzékelő és továbbfejlesztett futóművek növelik a tartományt a legnagyobb kényelem és a maximális teljesítmény között. A kiváló minőségű belsőtér is még kifinomultabb, mint eddig. A Touareg újra elérhető erős, turbófeltöltős benzin- és dízelmotorokkal, valamint két, külső forrásról tölthető hibrid hajtással. A kínálat csúcsa: a Touareg R eHybrid4/5 340 kW (462 LE) teljesítménnyel. A Volkswagen R által fejlesztett kivételes szabadidő-autó rövidebb utakra tisztán elektromos hajtással is használható.

Közúti és terepes mindenes. Eddig már több mint 1,13 millió Touareg SUV-t értékesítettek, most pedig bemutatkozik a prémium-szabadidőautó műszakilag és optikailag továbbfejlesztett új evolúciós állomása. Imelda Labbé, a Volkswagen igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és az értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős tagja kifejtette: „Lenyűgöző az új Touareg csúcsminősége és kimagasló kényelme. Ismét szisztematikusan megvalósítottuk ügyfeleink kívánságait ebben a típusban – kiéleztük a formatervét, még logikusabbá tettük a kezelését és tovább javítottuk kiváló menettulajdonságait. Az eredmény egy igazi mindenes, amely izgalmas közúton, terepen és persze első osztályú vontatójárműként is.”

Úttörő műszaki tartalom. A jövőbe mutató műszaki megoldások mindig a Touareg típusban jelentek meg elsőként – tudás, amelynek a kisebb járműkategóriák is hasznát veszik. Kai Grünitz, a Volkswagen igazgatótanácsának a fejlesztésért felelős tagja hozzátette: „A Touareg mindig is műszaki úttörő volt számunkra, lehetővé téve, hogy az új fejlesztéseket más márkáink járműveibe is átültessük egy fentről lefelé irányuló stratégia részeként. Ugyanezt a szemléletet követjük az új Touareg esetében is. Ebben a Volkswagen típusban mutatkozik be elsőként az új fejlesztésű HD – Matrix fényszóró – a világ egyik legjobb világításrendszere. A több mint 38 000 multipixeles LED pontosan a forgalmi sávra vetíti a fényszőnyeget, és minden eddiginél pontosabban világítja meg az utat. A Touareg után az új Tiguan, vagyis az eggyel kisebb szabadidőautónk is megkapja a HD – Matrix fényszórót.”

Műszaki rendszerek összeolvadása. A Touareg egy új tetőterhelés-érzékelővel rendelkezik, amely szorosan együttműködik a futómű elektronikájával, így a nagyobb mozgékonyság előnyét kínálja. Ha felszerelnek egy tetőboxot, az érzékelő észleli és továbbítja az információt a vezetéstámogató rendszereknek, például az elektronikus menetstabilizálónak. Ez a rendszer pedig ennek hatására korábban beavatkozik, hogy fokozza a menetstabilitást. Ezzel szemben a rendszerek a korábbinál sportosabb menetteljesítményt engednek meg, ha nincs terhelés a tetőn. Jochen Reichel, a menetdinamikáért, a kormányzásért és a vezérlőrendszerekért felelős vezetője szerint az összes technika ilyen együttműködése az új Touareg kimagasló jellemzője: „A tetőterhelés-érzékelőnek köszönhetően tovább növelhettük az „átjárhatóságot” a maximális kényelem és az optimális menetteljesítmény között. Ennek részeként a futómű és a vezérlőrendszerek tovább javított hangolása nagyobb stabilitást és pontosságot biztosít dinamikus és kényelemre törekvő menethelyzetekben egyaránt. Különösen a futóművezérlő-rendszerekkel - mint például az aktív dőléskiegyenlítéssel1 és az összkerékkormányzással1- együtt a Touareg mostantól még jobb menetdinamikát kínál, mint korábban.”

Vezetéstámogató rendszerek széles választéka Számos vezetéstámogató rendszer biztosít még nagyobb kényelmet és biztonságot a Touareg utasainak. Ezek közé olyan alapfelszerelések tartoznak, mint

 • az adaptív sebességtartó automatika (ACC stop & go),
 • az automatikus vészfékrendszer (Front Assist),
 • a tolatássegítő kamera,
 • a sávelhagyásra figyelmeztető (Lane Assist),
 • a táblafelismerő és a radaros parkolássegítővel (Park Distance Control).

Extrafelszerelés:

 • aktív sávtartó (Travel Assist)(aktívan tartja a sávot és a követési távolságot a legnagyobb sebességig),
 • környezetfigyelő (Area View)(mutatja a jármű környezetét az információs és szórakoztatórendszer kijelzőjén),
 • automatikus parkolássegítő (Park Assist Pro)
 • a távvezérelt beparkolás lehetőségével (okostelefon használatával alkalmazáson keresztül automatikus be- és kiparkolás a parkolóhelynél),
 • vontatássegítő (Trailer Assist) (vontatmánnyal manőverezés támogatása) és hőkamerás éjjellátó (Night Vision)

A formaterv ütős frissítése. A prémium-szabadidőautó új generációja Touareg alapváltozatban (alapmodell), a két egyenértékű, de eltérően pozicionált Elegance (kifinomult stílus) és R-Line (sportos) exkluzív kivitelben, valamint a Touareg R eHybrid független csúcsmodellként szerepel majd a kínálatban. A Touareg Elegance, Touareg R-Line és Touareg R eHybrid modelleket új tervezésű orr jellemzi, új megjelenésű a hűtőrács és a fényszórók egysége, valamint a köténylemez. Kifejezetten megragadják a figyelmet az új IQ.LIGHT HD – Matrix fényszórók. Az oldalanként három világítómodul és ezáltal három fénykéve révén összetéveszthetetlen nappali és éjszakai fénydizájnt nyújtanak. Az új, csúcsszínvonalú fényszóró szériafelszerelés a Touareg Elegance, Touareg R-Line és Touareg R eHybrid esetében. A Touareg esetében most először a hűtőrács közepén húzódó vízszintes sáv is világít. A Touareg összes változatának másik egyedülálló jellegzetessége az áttervezett hátsó rész, amelynél mostantól folyamatos, vízszintes, LED-es sáv köti össze a hátsó lámpatesteket. Az IQ.LIGHT HD – Matrix fényszóróval együtt a Volkswagen embléma most először kap vörös megvilágítást.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.