Walter Autó Sopron Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. A Škoda Enyaq termékcsalád gyártási darabszáma átlépte a 200 ezres szintet
2024.03.12.
Újdonság a Škodától

A Škoda Enyaq termékcsalád gyártási darabszáma átlépte a 200 ezres szintet

› A Škoda AUTO 2020 szeptemberében indította el e-mobilitási kampányát, élén az Enyaq típussal› Az Enyaq környezetbarát szemléletével tűnik ki, ugyanis minden ügyfélnek szén-dioxid-semleges mérleggel szállítja ki a gyártó› Az Enyaq a 2024-es modellévtől még jobban teljesít az erősebb hajtásláncoknak, a gyorsabb töltésnek és a megnövelt hatótávnak köszönhetően

 Škoda Enyaq

Mladá Boleslav/Budapest, 2024. március 12. – Jelentős mérföldkőhöz ért a Škoda AUTO az e-mobilitási stratégiájának megvalósításában, amit az Enyaq és az Enyaq Coupé 200 ezredik példányának legyártása fémjelez. A jubileumi autó egy fehér Enyaq Coupé Sportline, amely február 16-án gördült le a gyártósorról. Az idei modellévben az Enyaq fejlődése tovább folytatódik, többek között erősebb és hatékonyabb hajtásláncokkal, még nagyobb hatótávolsággal, gyorsabb töltéssel és egy továbbfejlesztett, logikusabb kezelői felületet kínáló új szoftverrel. A Škoda AUTO előre tekintve tovább erősíti elkötelezettségét az e-mobilitás iránt az új Elroq idei világpremierjével. Ezzel a teljesen elektromos hajtású kompakt szabadidő-autóval egy nagyszabású kampány veszi kezdetét, amelynek keretében az elkövetkező években összesen hat új elektromos típus mutatkozik be, kiteljesítve a Škoda teljesen elektromos járműveinek kínálatát

Andreas Dick, a Škoda AUTO igazgatótanácsának a gyártás és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: „Az Enyaq az e-mobilitási kampányunk éllovasa; a termékcsalád sikere igazolja, hogy jó úton járunk a stratégiánkkal. Tavaly ez volt a negyedik legnagyobb darabszámban értékesített elektromos típus Európában, új rekordot felállító 81 700 darabos globális értékesítési mennyiséggel – ez 52,1 százalékos növekedés 2022-höz képest. Ez az eredmény alátámasztja azt az elkötelezettségünket, hogy az elkövetkező években összesen hat új típussal bővítsük elektromos járműveink kínálatát. Nagyszabású céljaink elérhető közelségben vannak csapatunk szakértelmének és a Simply Clever filozófiánknak köszönhetően, amelyek gördülékeny átmenetet biztosítanak az e-mobilitás új korszakába.”

Az Enyaq: a Škoda elektromos jövőjének éllovasa

Az Enyaq fémjelezte a Škoda AUTO e-mobilitási kampányának elindítását, ugyanis ez a Škoda első olyan típusa, amely a Volkswagen Csoport modulrendszerű elektromos hajtáskoncepcióján (Modular Electrification Toolkit – MEB) alapul. A Škoda 32 millió eurós beruházás keretében alakította át Mladá Boleslav-i központi üzemének gyártósorát, hogy egymással párhuzamosan gyárthassa az MEB és a belső égésű motort használó MQB platformon alapuló típusokat. A vállalat 2023-ban a teljesen elektromos szabadidő-autó 81 700 példányát szállította ki, ami 52,1 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest. Túl azon, hogy az Enyaq nulla károsanyag-kibocsátású üzemelést kínál, a gyártó szén-dioxid-semleges mérleggel szállítja ki az ügyfeleknek.

Az Enyaq termékcsalád újdonságai a 2024-es modellévre

A Cseh Köztársaságban az Enyaq és az Enyaq Coupé az elektromos járművek piacának negyedét megszerezte, ezáltal a legnépszerűbb elektromos autók a márka hazai piacán. Szlovákiában több mint 17 százalékos részesedéssel szintén vezetik a piacot, míg a második legnagyobb darabszámban értékesített akkumulátoros elektromos autóknak számítanak Észtországban, Finnországban, Ausztriában és Svájcban.

A 2024-es modellév jelentős továbbfejlesztéseket hoz: az Enyaq 85, 85x és RS modellek erősebb és hatékonyabb villanymotorokat kapnak a hátsó tengelyre, új szoftverük pedig logikusabban használható kezelői felületet eredményez. Ezek a módosítások a további műszaki újításokkal együtt növelik a hatótávolságot, optimalizálják a töltés hatékonyságát és lehetővé teszik az akkumulátor előmelegítését egyenáramú töltők esetén, hogy a jármű jobban teljesíthessen. Az Enyaq termékcsalád legnagyobb hatótávja több mint 560 kilométer a szabadidő-autó és több mint 570 kilométer a Coupé változat esetében, miközben a töltési idő 10-ről 80 százalékra kevesebb mint 30 percre csökkent mindkét kivitelnél.

A Škoda AUTO elkötelezettsége az e-mobilitás iránt

A Škoda AUTO elkötelezett az e-mobilitási stratégiájának teljes megvalósítása iránt, ezért 5,6 milliárd eurót fordít ennek elérésére 2027-re. Továbbá a vállalat 2023 decemberében egy új gyártósor üzembe állításával napi 1500 darabra növelte MEB akkumulátorgyártási kapacitását. Idén a teljesen elektromos Elroq bevezetése bővíti majd a Škoda akkumulátoros elektromos járműveinek kínálatát, ugyanis a cseh autógyártó belép az akkumulátoros elektromos kompakt szabaidő-autók alapvető fontosságú kategóriájába.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.