Walter Autó Sopron Hírek

Tapasztalja meg a legmagasabb szintű teljesítményt és váljon a CUPRA törzs részévé. Fedezze fel CUPRA kedvencét most.

  1. Hírek
  2. A CUPRA Tavascan – „Úgy feszegettük a határokat, hogy nem is gondoltunk arra, mit szólnak majd az emberek”
2023.06.24.
Újdonság a CUPRA-tól

A CUPRA Tavascan – „Úgy feszegettük a határokat, hogy nem is gondoltunk arra, mit szólnak majd az emberek”

> A CUPRA új modellje utat mutat a márka jövőbeli dizájnnyelvezete felé, amely továbbra is megőrzi kihívó karakterét> A berlini világpremier után Jorge Diez, a CUPRA formatervezési igazgatója beszélt arról, milyen volt megalkotni az új, tisztán elektromos SUV-kupét> Fényszórói új, három háromszög alkotta „szemmotívumaival”, megvilágított márkaemblémájával és utastere mindeddig sosem látott középső gerincalakzatával a CUPRA Tavascan valóságos forradalom a márka formatervezésébe

CUPRA Tavascan
  • Martorell/Budapest, 2023. június 23. – Minden új modell a formatervezők olyan „kreativitásgyakorlataként” születik meg, amely során nincsenek korlátok. Az újdonságnak ki kell tűnnie, meg kell lepnie, egyben utat kell mutatnia a márka jövőbeli formatervezése felé. Talán épp ez a modell lesz a példa, merre szeretne tartani a márka, s kézzelfogható valósággá is válhat. Ilyen a CUPRA Tavascan is. 2019-ben olyan koncepciómodellként mutatkozott be a Frankfurti Autószalonon, amely egyaránt meglepőnek bizonyult merész vonalvezetésével és a szabályokon túlmutató formavilágával. Négy évvel később berlini világpremierjén ismét lenyűgözte a világot, mégpedig olyan modellként, amely cseppet sem veszített alapvető karakteréből, mindvégig megőrizve a CUPRA vezérelvét – ha megálmodhatjuk, meg is alkothatjuk.

A jövő egy darabja – Amikor Jorge Diez, a CUPRA formatervezési igazgatója és csapata elkezdte felvázolni egy új elektromos SUV-kupé javaslat körvonalait, pontosan tudták, hogy egyesek túlzásnak tartanák: „Ha valami egyedit, erős egyéniséget akarsz alkotni, nem tehetsz mindenki kedvére. Ezzel ugyanis elveszítenéd az egyéniséged, ezt pedig semmiképp sem tennénk itt, a CUPRA csapatában” – fejtette ki Diez, majd hozzátette:

„Formatervezőként úgy kell feszegetnünk a határokat, hogy nem is gondolunk arra, mit szólnak majd az emberek – éppen azért, hogy a saját utunkat járhassuk. Mi pedig pontosan ezt tettük CUPRA Tavascan modellünkkel, amely nem válasz a változásokra, sokkal inkább azok elindítója.”

Extrém érzelemdús – A CUPRA Tavascan a márka második tisztán elektromos autója. Erős egyéniség, amely a cselekvés új módjára utal. „A sötét első maszk sportos és egyéni személyiséget kölcsönöz számára, amit a motorházfedél progresszív és szoborszerűen plasztikus, V-alakú formái egészítenek ki, együtt pedig a feszültség intenzív érzetét közvetítik” – mutatott rá a formatervező. E külső dizájnkoncepciót az orrkialakítás újszerű, a fényszórók három háromszög alkotta „szemmotívumai” jellemezte arculata teszi teljessé. „A márka olyan új és ikonikus motívumai ezek, amelyek a most első ízben megvilágított márkaemblémával közösen a CUPRA erős egyéniségét fejezik ki.”

Új ikonikus elemek az első számára – A CUPRA Tavascan külseje a márka jövőbeni formai nyelvezetének irányát mutatja, ám még ennél is forradalmibb a beltere. A Jorge Diez által említett karakter ugyanis az új modell utasterében is folytatódik, mégpedig az újdonság másik legjellegzetesebb ikonikus megoldásával – azaz központi gerincmotívumával. „Számunkra ez egyfajta eddig sosem látott műalkotás, a beltér legikonikusabb eleme, amely a teljes műszerfalat támasztó tartóvázként járult hozzá a szoborszerűen plasztikus, futurisztikus belső tér megalkotásához” – fejtette ki a CUPRA formatervezési igazgatója. „Ezek az elemek a lehető legtágasabb térérzetről gondoskodnak az utastérben, és a progresszív hangulatvilágítással kiegészülve egyéni és karakteres formai nyelvezetet fogalmaznak meg.”

Közülünk való – A CUPRA Tavascan áprilisi berlini világpremierje egy olyan márka többéves munkájának eredménye volt, amely fennállása eddigi rövid ideje alatt sosem félt ámulatba ejteni szemlélőit, s amely minden egyes új modelljével egy-egy lépéssel tovább halad ezen az úton. A formatervező csapat számára azonban korántsem csupán egy újabb premierről volt szó. „Minden egyes alkalom, amikor végre egy új modellt mutathatunk be a nagyközönségnek, egészen különleges pillanat számunkra. Egy álom válik valóra, oly sok kemény munka után. Egyszerűen csodálatos” – zárta Jorge Diez

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.